Wat gebruik je voor een smoky eye?

Naast een kapsel dat perfect bij uw stijl past, is make-up een alternatief dat uw vrouwelijkheid naar voren kan brengen. Of je nu chic of glamoureus bent, je kunt spelen met de kleuren op je ogen door te kiezen voor een smoky eye. Deze Engelse term is een zeer erkende manier om donkere kleuren te combineren om zo sublieme en aantrekkelijke ogen te krijgen om een absolute schoonheid te completeren. Om een smoky eye helemaal te laten slagen, moet je met een paar dingen rekening houden.

Verschillende soorten smoky eyes

Voor een eenvoudige dagmake-up is de French smoky eye voldoende. Dit eerste type wordt vaak gebruikt door vrouwen die meestal opteren voor een discrete make-up. Het doel is een kleur naar voren te halen die donkerder is dan uw huidskleur op het buitenste deel van het ooglid. Als u daarentegen uw gebruikelijke make-up wilt veranderen en toch uw stijl wilt behouden, is de smokey eye in Amerikaanse stijl meer geaccentueerd en meer uitgewerkt. Naast een donkere kleur, zal een vleugje eyeliner en een valse wimper je look volledig veranderen.

Keuze van de juiste materialen

Make-up is een kunst waarbij iedereen het recht heeft om zijn eigen persoonlijkheid te tonen met zijn eigen middelen. Maar voor een perfecte smoky eye, moet je de tijd nemen om de juiste kwasten te kiezen. Als u voor uw dagmake-up een gewone kwast gebruikt, moet dat met verschillende kwasten gebeuren, namelijk een blender en een platte kwast. Met het eerste penseel kunt u de kleuren goed mengen, terwijl het tweede penseel handig is om de delicate zones van de ogen te bereiken met zijn weinige plooitjes. Het is ook heel belangrijk om de kwaliteit van de oogschaduw te kiezen. Voor een onberispelijk resultaat, vermijd glitter en glanzende oogschaduw voor het te blenden gebied.

Meng de juiste kleuren voor uw huidskleur

Een smoky eye is een mengsel van kleuren die zo zijn gesorteerd dat een lichtere kleur neigt naar een donkerder kleur in het beweeglijke deel van uw ooglid. Gebruik dus de blending brush zodat de verschillende kleuren die je gebruikt goed in elkaar overlopen, terwijl het gradient effect behouden blijft. Om blauwe, groene of bruine ogen te accentueren, kies je voor een heel donkere oogschaduw en zet je een lijntje eyeliner op je wenkbrauw. Met een zwart potlood kun je ook rond je ogen werken om je look de hele dag lang te versterken.
Een kleine gids om goedkope maar kwaliteitsvolle make-up te vinden!
Hoe kies ik de juiste mascara voor mij?

Plan du site