Anti-verouderingsproducten en antirimpelproducten: wat zijn de verschillen?

Anti-verouderingsproducten en anti-rimpelproducten worden vaak met elkaar verward, omdat ze beide helpen huidveroudering tegen te gaan. Elk van hen heeft echter zijn eigen bijzonderheden, vooral wat het gebruik betreft. Om het product te kiezen dat het best bij uw behoeften past, moet u de verschillen tussen een antiverouderingsproduct en een antirimpelproduct ontdekken.

Wat zijn de verschillen tussen een antiverouderingsproduct en een antirimpelproduct?

Hoewel de namen al een onderscheid maken tussen antiverouderings- en antirimpelproducten, hebben ze ook hun eigen bijzonderheden. Het antiverouderingsproduct kan worden beschouwd als een globaal product, aangezien het de tekenen van veroudering van het gezicht aanpakt dankzij de tussenkomst van zijn antioxiderende werkstoffen. Over het algemeen bevatten crèmes en andere soorten antiverouderingsverzorging vochtinbrengende elementen met deze actieve bestanddelen om het gelifte, dichte en getonifieerde uiterlijk van de huid te versterken. Antiverouderingsproducten, die ideaal zijn om de huid te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf, vervagen ook fijne lijntjes en rimpels. Anti-rimpelverzorging daarentegen is beperkter in het gebruik. Het richt zich alleen op de rimpels en fijne lijntjes die al aanwezig zijn op een specifiek deel van het gezicht.

Welke te kiezen tussen anti-verouderings- en anti-rimpelproducten?

Om te kiezen tussen een antiverouderingsproduct en een antirimpelproduct, is het belangrijk rekening te houden met uw huidtype en leeftijd. Hoewel het gebruik van deze crèmes pas vanaf de leeftijd van 30 jaar wordt aanbevolen, worden antiverouderingsproducten meer aanbevolen omdat zij meer voordelen bieden dan antirimpelbehandelingen. Als uw rimpels al zijn ingetreden, kies dan voor een licht anti-rimpelproduct dat is afgestemd op uw huid. Aangezien deze producten rechtstreeks op het gezicht werken, kunt u het beste een dermatoloog raadplegen om uit te zoeken welke het beste is voor wat u wilt behandelen.

Hoe breng ik antiverouderings- en antirimpelproducten op de juiste manier aan?

Hoewel deze producten vaak in crèmevorm worden aangetroffen, zijn ze ook verkrijgbaar in serumvorm. Als dit de eerste keer is dat u ze gebruikt, neem dan een kleine hoeveelheid van de crème met uw vinger en breng die in cirkelvormige bewegingen aan op de huid van uw hand. Als er binnen 24 uur geen allergische reactie optreedt, kunt u de crème zonder zorgen gebruiken nadat u uw make-up hebt verwijderd en uw gezicht hebt gereinigd. Gebruik brede gladstrijkende, uitrekkende en knijpende bewegingen. Andere bestanddelen kunnen worden toegevoegd en sommige zijn doeltreffender dan andere, afhankelijk van uw huidtype en de gebruikte crème. Het is echter altijd het beste om uw dermatoloog te raadplegen voordat u een gezichtscrème gebruikt.
Een manicure zonder gebreken thuis: ons praktisch advies!
Eyeliner: onze tips voor een goede lijntekening

Plan du site