Hoe stelt u een diagnose van uw huidtype?

De huid heeft een adequate dagelijkse verzorging nodig om haar diepgaand te hydrateren en de gevolgen van het ouder worden te vertragen. Het is dus heel belangrijk uw huidtype te kennen om te bepalen welke producten u het beste kunt gebruiken. Hoe bepaal je of je een vette, droge of normale huid hebt?

Normale of droge huid?

Een normale huid hebben is ieders droom. Het is zacht, glad, gelijkmatig, en vertoont geen tekenen van ongemak of vlekken. In het algemeen onderscheidt hij zich door een satijnachtige, frisse teint. Het is niet de ideale plaats voor mee-eters. Zelfs als de huid goed gehydrateerd is, moet zij toch goed verzorgd worden, zodat zij bestand is tegen agressies van buitenaf. Het is raadzaam de huid te reinigen met een mild product, zoals een niet-vette melk of lotion, en vervolgens een geschikte vochtinbrengende crème te gebruiken. Uw huid is droog als ze regelmatig trekkerig en weinig soepel is en een doffe teint heeft. Het kan ook vervellen en fijne lijntjes vertonen. Het is meer dan nodig om haar diep te voeden met een vochtinbrengende crème voor de droge huid. Het gebruik van exfoliërende producten is ook essentieel om de dode huid te verwijderen.

Vette of gemengde huid?

Een vette huid is het gevolg van een overmatige talgproductie. De huid glimt en is vatbaarder voor mee-eters, cysten, comedonen, acne... Het is dus van essentieel belang de huid te reinigen met een zuiverend product en vervolgens af te spoelen met helder water. Het gebruik van een matterende en beschermende crème wordt eveneens aanbevolen. Exfolieer ten minste eenmaal per week om onvolkomenheden en dode huidcellen te verwijderen. Anderzijds is er sprake van een gemengde huid als de middelste lijn (voorhoofd, kin en neus) een vettig uitzicht heeft, terwijl de andere delen van het gezicht droog of normaal zijn. Om dit huidtype te reinigen, gebruikt u twee keer per dag een zacht product, zoals een reinigingsschuim, voordat u een hydraterende emulsie aanbrengt.

Gevoelige huid: wat zijn de specifieke kenmerken?

Als je regelmatig last hebt van ongemak, jeuk en tintelingen, heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Het is zelfs mogelijk om hitte en branderigheid te voelen en van tijd tot tijd roodheid te zien verschijnen. Dit huidtype reageert gemakkelijk op contact met koude, wind en water. De gevoelige huid kan in drie categorieën worden onderverdeeld. De gemiddelde huid is onderhevig aan diverse huidproblemen, zoals eczeem, atopische dermatitis, enz. Een allergische huid verdraagt, naast huidproblemen, geen cosmetische producten. Een reactieve huid reageert slecht op weersveranderingen, piekstress en voeding. Om deze te verzorgen, is het verstandiger producten te gebruiken die bedoeld zijn voor de gevoelige huid. Aarzel in ieder geval niet om bij twijfel een dermatoloog of schoonheidsspecialist om advies te vragen.
Een manicure zonder gebreken thuis: ons praktisch advies!
Eyeliner: onze tips voor een goede lijntekening

Plan du site