Een manicure zonder gebreken thuis: ons praktisch advies!

Sommige vrouwen zijn gefascineerd door hun nagels. Met behulp van bepaalde materialen is het mogelijk om thuis uw eigen manicure te doen. Er zijn echter een paar stappen te volgen om perfecte nagels te hebben.

Vijlen en repareren van gebroken nagels

Alvorens de nagels te vijlen, moet de oude lak van de nagels worden verwijderd, als die er is. Deze stap moet worden gevolgd om thuis een manicure uit te voeren. Bij deze procedure moet aandacht worden besteed aan de vorm van de nagels om een beter resultaat te verkrijgen. Om dit te doen, moeten de nagels in één richting worden gevijld om te voorkomen dat ze breken. Het is daarom niet aan te bevelen om heen en weer te vijlen, omdat dit de nagels kan verzwakken. Om je nagels te vijlen, heb je een speciale nagelvijl nodig. Als een nagel gebroken is, zijn er online enkele tips te vinden die kunnen worden gebruikt zonder dat alle nagels hoeven te worden geknipt. Om te voorkomen dat nagels gemakkelijk breken, moeten ze regelmatig worden gehydrateerd met een speciale vochtinbrengende crème.

Verzorging van de nagelriemen

Om thuis een manicure te doen, moet je de nagelriemen verzorgen. Deze stap bestaat uit het verwijderen van de kleine velletjes die de nagels begrenzen. Om thuis een professionele manicure te krijgen, moet deze stap in acht worden genomen. Er bestaan lotions voor de nagelriemen in winkels die cosmetica verkopen of in apotheken. Maar het is ook mogelijk om de nagels in warm water te weken, zodat de velletjes zacht worden. In dat geval is het gemakkelijker om ze te verwijderen. Voor een verzorgde manicure moeten de nagelriemen naar achteren worden geduwd om de vorm van de nagels vrij te maken.

Gebruik van een basis en aanbrengen van nagellak

Zodra de nagels goed zijn voorbereid, moet een basislaag worden aangebracht. Dit is een soort nagellak die de nagels zal beschermen en ook eventuele kleine strepen zal verbergen. Voor een manicure thuis, moet deze basislaag niet te licht worden opgevat. Alvorens de nagellak aan te brengen, moet de basislaag kunnen drogen. Op de markt zijn er verschillende nagellakken met alle kleuren naar ieders keuze. Om de manicure thuis te kunnen uitvoeren, moet men over bepaalde materialen beschikken.
Eyeliner: onze tips voor een goede lijntekening
Enkele zelfgemaakte recepten voor revitaliserende gezichtsmaskers

Plan du site