Wat voor make-up moet ik in de zomer kopen?

Ongeacht het seizoen, het aanbrengen van make-up vereist altijd expertise. Maar tijdens de zomer mag u het te gebruiken product niet verwaarlozen. Hitte en vochtigheid zijn de grote nadelen tijdens dit seizoen en dit leidt tot een overmatig glanzende huid, uitgelopen mascara... Het is echt moeilijk om koel te blijven als de temperatuur blijft stijgen. Hier zijn een paar tips om je zomermake-up mooi te houden.

Basisregels voor een mooie zomerhuid

Je moet al je wintergewoontes achter je laten. Verzorgingsproducten die rijk zijn aan UV-bescherming en lichte texturen verdienen de voorkeur. U moet zich beschermen tegen de zonnestralen, zodat uw huid niet beschadigd wordt. Je moet je huid ook laten ademen. Het is sterk aan te bevelen om zo weinig mogelijk lagen make-up te gebruiken. Elke ochtend moet u een vochtinbrengende crème aanbrengen. Voor de textuur kunt u kiezen voor een gel of een lichte crème. Zomerse make-up moet niet overladen worden en op Je Sens le Bonheur vind je wat je daarvoor nodig hebt. Als u in de zon gaat, kies dan voor een product met SPF-bescherming.

Manieren om uw teint in de zomer te verzorgen

Een lichte, vloeibare foundation is de beste keuze voor een geslaagde zomerse make-up. Een product dat water- en hittebestendig is, zou ideaal zijn. U kunt onvolkomenheden in het gezicht en roodheid verbergen door het als concealer te gebruiken. Je hoeft niet te overdrijven om er op je best uit te zien. Vergeet niet dat de huid in de zomer van nature gebruind is en je dus niet veel make-up nodig hebt. Voor een natuurlijke look kun je het beste een beautyblender gebruiken om concealer en foundation mee aan te brengen. Je kunt een beetje bronzer aanbrengen als je wilt. U moet echter wel de juiste delen van het gezicht kiezen om het aan te brengen: jukbeenderen, kin, neus, voorhoofd. Je kunt ook een beetje blush op je wangen doen. Tijdens de zomermaanden zijn poeders beter dan crèmes. Vergeet niet een fixatief te gebruiken voor de hals en het gezicht.

Oog- en lipmake-up in de zomer

Zeg maar dag tegen grote schaduwen en smokey-eyes tijdens je zomerse make-up sessie. Een klein laagje bruine of zwarte mascara op de bovenste wimpers is voldoende. Om vlekken te voorkomen, kiest u een waterproof product. U kunt 's avonds een beetje eyeliner aanbrengen in de kleur van uw keuze. Lippen moeten niet alleen worden opgemaakt, maar ook beschermd. Net als de huid van uw lichaam is dit deel zeer belangrijk omdat het ook gevoelig is voor de zon. Een vochtinbrengende lippenbalsem met bescherming tegen de zon moet worden aangebracht. Kies voor heldere kleuren en vermijd matte producten om uitdroging van de lippen te voorkomen. Kies in plaats daarvan voor glosses en lipsticks die glanzen in plaats van klassieke lipsticks.
Een kleine gids om goedkope maar kwaliteitsvolle make-up te vinden!
Hoe kies ik de juiste mascara voor mij?

Plan du site