Hoe kies ik een oogschaduw die bij mijn ogen past?

Een geslaagde make-up hangt grotendeels af van de vorm, de kleur en de algemene structuur van uw ogen. Een oogschaduw is een belangrijk element dat wordt gebruikt om een andere look te geven aan het type make-up dat u wilt dragen, afhankelijk van de gelegenheid. Hoe weet je of een oogschaduw geschikt is voor jouw ogen? Alle kleuren in een palet zullen je altijd goed staan, maar houd rekening met deze criteria om je ogen er authentiek uit te laten zien met make-up.

Oogschaduw, definitie en kenmerken

Een oogschaduwpigment wordt gewoonlijk in cosmetica gebruikt om de ogen op te lichten. Hij bestaat in verschillende vormen: gel, mousse, los of compact poeder. De textuur versmelt volledig op het ooglid door er een dun laagje basis onder aan te brengen. Het kiezen van een oogschaduw is inderdaad niet moeilijk, je moet alleen weten wat voor look je uiteindelijk wilt: mat, glanzend of met glitters, dit brede scala aan tinten kan je in een lastig parket brengen. Een oogschaduwpalet kan worden aangebracht met de vinger of met een kwastje, afhankelijk van hoe je het mooi vindt.

Welke oogschaduw voor welke kleur?

Je moet weten dat de kleur van je ogen en je oogschaduw niet identiek hoeven te zijn, maar eerder complementair. Bijvoorbeeld, voor bruine ogen, kies een donkere of warme oogschaduw. De kleur zal uw ogen opfleuren en de kleur van uw ogen accentueren. Blauwe ogen daarentegen zijn perfect voor het mengen van pastelkleuren. Vermijd toon-op-toon, d.w.z. oogschaduw die identiek is aan de kleur van uw ogen, want dan worden uw ogen niet geaccentueerd. Bovendien is het kiezen van een oogschaduw voor groene ogen een manier om je look aan te kleden door te kiezen voor groentinten, van de lichtste tot de donkerste.

De vorm van de ogen, een detail om rekening mee te houden

Als je diepliggende ogen hebt, moet een oogschaduw je ogen openen of stretchen. Als uw ogen te klein of te hangend zijn, kies dan een oogschaduw die uw ogen doet oplichten. Merk op dat het Maybelline New York oogschaduwpalet met glinsterende oogschaduw een meerwaarde kan geven aan de ooghoek voor mensen met dicht opeenstaande ogen. Een matte oogschaduw daarentegen geeft een effect van verzwakking van de afstand tussen je ogen als ze te ver uit elkaar staan.
Een kleine gids om goedkope maar kwaliteitsvolle make-up te vinden!
Hoe kies ik de juiste mascara voor mij?

Plan du site