Hoe kies je een parfum voor een kind?

Momenteel zijn er verschillende soorten kinderparfum. Zij worden vaak aangeboden in de vorm van eau de toilette, eau de senteur of eau de parfum. De keuze van het parfum is noodzakelijk om de tere huid van baby's te beschermen en huidirritaties te voorkomen. Maar is het echt nodig om ze te parfumeren?

Welk parfum te kiezen voor kinderen

Of het nu voor volwassenen of kinderen is, de juiste geur kiezen is essentieel. Vooral voor kinderen moeten ouders waakzaam zijn en goed letten op de bestanddelen van het aan te schaffen parfum. Er moet worden nagegaan of het parfum alcohol bevat. De huid van een zuigeling neemt namelijk gemakkelijk alcohol op. Voor kinderen onder de 3 jaar wordt het gebruik van eau de senteurs aanbevolen. Parabeenvrije en hypoallergene parfums kunnen een ideale keuze zijn, omdat zij de huid van de baby kunnen beschermen. Voor kinderen vanaf 3 jaar zou eau de toilette geschikt zijn. Voor meer vertrouwen kunt u ook kiezen voor ecologische en natuurlijke producten. Het geurwater van bloemen of trossen rode vruchten zou voor deze kinderen zeer aangenaam zijn.

De risico's van kinderparfum

De huid van een baby is erg teer. Het is mogelijk dat de zuigeling in de eerste maanden een huidziekte oploopt die zich onderscheidt door het ontstaan van roodachtige laesies. Het verschijnen van deze laesies vereist onthouding van het gebruik van geparfumeerde of allergene stoffen. Bovendien kan kinderparfum alcohol bevatten, wat schadelijk is voor hun gezondheid. Sommige producten hebben nadelige gevolgen voor de gezondheid van een peuter en veroorzaken ontwikkelingsproblemen. Hoewel volledig getest, is het veelvuldig gebruik van parfum niet zonder gevaar. Sommige geurstoffen kunnen allergie├źn veroorzaken, zoals netelroos of eczeem bij volwassenen en kinderen. Zelfs producten met de vermelding "natuurlijk" of "biologisch" zijn net zo anafylactisch als synthetische producten. Om de risico's te beperken, besluiten sommige ouders geen parfum op de huid van hun kind aan te brengen.

Het gebruik van parfum voor het kind

Ouders moeten zoveel mogelijk vermijden hun kinderen te parfumeren. De natuurlijke geuren van de moeder en haar baby zijn van fundamenteel belang voor de baby. Daarom is het beter ze niet te veranderen. Als u een parfum voor kinderen wilt gebruiken, breng het dan aan op de kleren van het kind en niet op het huidoppervlak. Ook andere trucs kunnen worden toegepast om een zuigeling te begeuren zonder de huid te bereiken. Zo moet de moeder het haar met een zeer zachte borstel begeuren. Een andere tip is om een beetje van het parfum van het kind in het strijkwater te doen voor het strijken. Kortom, als u een parfum op uw kind wilt aanbrengen, maak dan de juiste keuze om zijn of haar huid te beschermen.
Een kleine gids om goedkope maar kwaliteitsvolle make-up te vinden!
Hoe kies ik de juiste mascara voor mij?

Plan du site