Parfum, eau de toilette, eau de parfum: wat zijn de verschillen?

Er zijn veel factoren te overwegen bij het zoeken naar uw handtekening geur. U moet niet alleen rekening houden met de verschillende aroma's (fruitig, kruidig of bloemig), maar ook met de intensiteit van de geur.

De geur

Alle parfums zijn samengesteld uit water, alcohol en parfumolie. Deze laatste omvat natuurlijke ingrediënten zoals etherische olie, reukstofextract of aromatische olie. Parfum is licht vettig, bestaat voor 20-30% uit zuivere parfumessence en is de meest geconcentreerde en duurste van alle parfums; één keer aanbrengen kan een hele dag duren. Parfum wordt rechtstreeks op de huid of op de polsen aangebracht (aan de binnenkant van de polsen, op de keel of achter de oren). Omdat het belangrijk is dat het parfum zich vermengt met uw natuurlijke essentie, moet het op uw huid worden aangebracht en niet worden ingewreven om de topnoot zoveel mogelijk te behouden. Het is meer geconcentreerd dan een eau de toilette voor vrouwen.

Eau de parfum

In tegenstelling tot parfum blijft eau de parfum tussen 5 en 8 uur hangen en bevat het 15 tot 20% pure parfumessence. Eau de parfum is meer geconcentreerd op de middennoot, die vrijkomt na de eerste 30 minuten en nadat de topnoot is verdampt. Hoewel minder intens en geconcentreerd dan parfum, is eau de parfum betaalbaarder en gaat het langer mee dan eau de toilette voor vrouwen. Het is hoofdzakelijk bestemd om te worden aangebracht op kleding en haar. Het is echter belangrijk geen eau de parfum op zijde aan te brengen, omdat de aromatische olie vlekken kan achterlaten. Ook is het effect van parfum op de huid iets anders dan het effect van parfum op kleding.

Eau de toilette

Eau de toilette bestaat uit 5-15% zuivere parfumessence die is opgelost in alcohol. Het effect duurt drie uur en het is de meest voorkomende vorm waarin een parfum wordt verkocht. De topnoot, het eerste aroma dat vrijkomt na het aanbrengen van de eau de toilette, is het dominante aroma, ook al verdampt het na 30 minuten. De eau de toilette is verfrissend en perfect als u op zoek bent naar een lichte geur om uw huid te verfrissen. Het is zowel in eau de toilette voor vrouwen als in eau de toilette voor mannen verkrijgbaar, hoewel de parfumindustrie vaker eau de cologne voor mannen en parfum voor vrouwen op de markt brengt.
Een kleine gids om goedkope maar kwaliteitsvolle make-up te vinden!
Hoe kies ik de juiste mascara voor mij?

Plan du site