Het onderhouden van uw wenkbrauwen, gebruiksaanwijzing!

In deze periode van opsluiting is het niet mogelijk om naar een schoonheidsspecialiste te gaan om je wenkbrauwen te laten verzorgen. Gelukkig is het niet moeilijk om ze te verzorgen, op voorwaarde natuurlijk dat u zichzelf niet ook als oogarts improviseert. Schoonmaken, epileren, trimmen, verzorgen... Hoe onderhoud je je wenkbrauwen? Hier zijn een paar tips.

Je wenkbrauwen knippen

Wenkbrauwen groeien als haar. En als ze niet getrimd worden, zullen lange en weerbarstige haren de lijn van de ogen verstoren. Het trimmen van je wenkbrauwen is makkelijk te doen. Hiervoor heb je een speciale wenkbrauwschaar nodig met een ergonomisch ontwerp. Borstel eerst de wenkbrauwen naar boven om de te verwijderen gewichten te identificeren. Knip vervolgens de uitstekende haren één voor één af, maar vermijd dit in een rechte lijn te doen. Als je klaar bent, borstel je de wenkbrauwen nog een keer om te zien hoe ze eruit zien.

Het epileren van je wenkbrauwen

Gebruik voor het epileren van uw wenkbrauwen een pincet in plaats van een draadje dat de haartjes afbreekt of wax, dat minder precies is en de huid irriteert. Om je wenkbrauwen te onderhouden, is het beter om geleidelijk te werk te gaan en de tijd te nemen om fouten te voorkomen. Net als bij het trimmen, begin je met het borstelen van de wenkbrauwen. Pak vervolgens de donshaartjes op het voorhoofd aan door de haren te verwijderen die buiten de natuurlijke lijn uitsteken. Het is echter raadzaam de piek aan de bovenkant van de wenkbrauw niet aan te raken, om de vorm niet te veranderen. U hoeft alleen de wenkbrauwen schoon te maken zonder de structuur te veranderen, dat moet worden overgelaten aan een professional. U moet gewoon de haren verwijderen die voorbij de staart en naar beneden richting ooglid reiken. Voor een schonere lijn is het raadzaam de kleine aangroeisels dagelijks te verwijderen. Zo voorkom je dat je te veel haren hebt.

Verzorg je wenkbrauwen

Om je wenkbrauwen te onderhouden, is het essentieel om ze te verwennen. Voordat u gaat trimmen of epileren, moet u ze eerst voeden en hydrateren om de hergroei te stimuleren. Het is dan zaak ze te laten groeien en vervolgens onregelmatig of dun haar weg te werken. Om de groei van de wenkbrauwen te stimuleren, raden schoonheidsspecialisten aan om 's ochtends een serum aan te brengen als onderdeel van je ritueel. Voor een nog beter resultaat is het raadzaam om het serum voor overdag te combineren met een nachtbehandeling zoals ricinusolie. Rijk aan vitamine E, is ricinusolie een uitstekend groeistimulerend middel. De resultaten zijn zichtbaar na drie tot vier weken toepassing. Het haar wordt zachter en glanzender, en is klaar voor een make-over, die door een schoonheidsspecialiste kan worden gedaan voor perfecte wenkbrauwen.
Een manicure zonder gebreken thuis: ons praktisch advies!
Eyeliner: onze tips voor een goede lijntekening

Plan du site