Veganistische make-up en cosmetica: een trend ontcijferen

De zorg voor natuur en dieren is groot in de schoonheidswereld. Grote cosmeticamerken hebben zich toegelegd op het maken van veganistische artikelen dankzij de groeiende vraag naar dit soort producten. Dit komt omdat veganistische make-up de lieveling wordt van veel milieu- en dierbewuste vrouwen, zelfs van degenen die vlees eten.

Wat is veganistische make-up?

Om veganistisch te zijn, moet een product in wezen aan twee criteria voldoen: het mag geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten en het mag niet op dieren worden getest. In de cosmetica-industrie zijn er verbindingen op plantaardige basis die de verbindingen van dierlijke oorsprong kunnen vervangen wat de kwaliteit betreft. Wat normaal gesproken veganistische en niet-veganistische cosmetica onderscheidt, is hun fixatie. Anderzijds zorgen degenen die veganistische make-up gebruiken ervoor dat het verschil bijna niet waarneembaar is. Met het oog op een marktaandeel waarbij dierenwelzijn een rol speelt, investeren grote mondiale en nationale merken in producten zonder dierlijke ingrediënten en die vrij zijn van wreedheid. Dit betekent dat zelfs de grote concerns beseffen dat er steeds minder ruimte is voor producten die schadelijk zijn voor het milieu.

Hoe ontcijfer je een veganistisch product?

Om erachter te komen of een product echt veganistisch is, moet je eerst het etiket lezen. Normaal gesproken heeft veganistische make-up een zegel dat aangeeft dat het product geen dierlijke bestanddelen bevat. Maar als dit niet het geval is, wordt op de ingrediëntenlijst ook vermeld of het artikel al dan niet veganistisch is. Als u verder wilt kijken dan het label, is een tip om de website en sociale netwerken van het bedrijf te bezoeken om te zien of hun waarden overeenkomen met de uwe. Ga naar jesenslebonheur.fr en vergelijk de cosmetica-assortimenten daar. Het is goed te weten dat veganistische cosmetica niet altijd natuurlijk is. Sommige synthetische verbindingen kunnen aanwezig zijn en kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zorg er dus voor dat u bij het kiezen van de producten die u voor uw make-up gaat gebruiken, koopt waar u echt naar op zoek bent.

Zijn vegan cosmetica goed?

Dankzij de vooruitgang in wetenschap en technologie kan worden gesteld dat veganistische make-up van goede kwaliteit is en op gelijke voet kan concurreren met niet-veganistische merken. Het verhaal dat veganistische make-up geen pigmentatie heeft of niet goed op de huid hecht, is al in duigen gevallen. Het is een product dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten en een minimale concentratie synthetische stoffen, waardoor de ingrediënten een laag risico op huidagressie of het ontstaan van allergieën met zich meebrengen. Het gebruik van natuurlijke kleurstoffen zorgt ook voor een lage toxiciteit. Plantaardige derivaten zijn zeer talrijk en kunnen nog functionele eigenschappen hebben zoals antimicrobiële bescherming, deodorant en aromatische eigenschappen, naast andere die waarde toevoegen aan het eindproduct.
Een kleine gids om goedkope maar kwaliteitsvolle make-up te vinden!
Hoe kies ik de juiste mascara voor mij?

Plan du site